از خجالت به خودآگاهی: چگونه مهارت‌های ارتباطی خود را تقویت کنیم

۷۶۰ بازديد

علت خجالتی بودن

در دنیای امروزی، مهارت‌های ارتباطی اساسی برای موفقیت در زندگی شخصی و حرفه‌ای هستند. اما برای برخی از ما، احساس خجالت و ناتوانی در برقراری ارتباط با دیگران می‌تواند مانعی جدی برای پیشرفت باشد. اگر می‌خواهید از خجالت خود غلبه کرده و مهارت‌های ارتباطی خود را بهبود ببخشید، این متن به شما راهنمایی خواهد کرد.

  1. تمرین کنید: برای تقویت مهارت‌های ارتباطی، لازم است تمرین کنید. با مرتب شرکت در موقعیت‌های اجتماعی و مکالمات، اعتماد به نفس خود را افزایش دهید و خجالت خود را کاهش دهید.

  2. یادگیری از دیگران: از تجربیات دیگران به عنوان یک منبع یادگیری استفاده کنید. مشاهده نحوه‌ی برقراری ارتباط و مکالمه توسط افراد موفق می‌تواند به شما الهام بخش باشد.

  3. تمرکز بر ایجاد ارتباط عاطفی: در مکالمات خود، تمرکز خود را بر ایجاد ارتباط عاطفی با مخاطبان قرار دهید. به افراد با احترام گوش دهید و از احساسات و نیازهای آنها پرس‌وجو کنید.

  4. آموزش مهارت‌های ارتباطی: شرکت در دوره‌های آموزشی مرتبط با مهارت‌های ارتباطی می‌تواند به شما کمک کند تا تکنیک‌های بهتری برای مکالمه و برقراری ارتباط با دیگران یاد بگیرید.

  5. اعتماد به نفس را تقویت کنید: با تمرین‌های مثبتی مانند تأیید خود و تحسین موفقیت‌های خود، اعتماد به نفس خود را تقویت کنید. به خودتان بیاموزید که ارزش دارید و قابلیت‌هایی دارید که می‌توانند به دیگران کمک کنند.

از این راهکارها استفاده کنید تا از خجالت خود غلبه کنید و مهارت‌های ارتباطی خود را بهبود ببخشید. به یاد داشته باشید که پیشرفت‌های کوچک نیز می‌توانند به تحولات بزرگی منجر شوند و شما را به یک فرد خودآگاه و موفق تبدیل کنند.


رفتارهای یک فرد خجالتی و کمرو چگونه است؟

اگر شما جز افراد خجالتی و کمرو هستید احتمالا رفتارهایی مشابه موارد زیر را تجربه می کنید:

  • رفتارهای خودتخریبی در شما زیاد است و تمایل به مصرف مواد مخدر و دارو دارید.
  • مدام از دیگران کناره گیری کرده و کمتر در جمعی حاضر می شوید.
  • در برخورد با افراد غریبه بیشتر حالت تدافعی به خود گرفته و به راحتی ارتباط برقرار نمی کنید.
  • از ورود به موقعیت های ناآشنا و چالش پذیر اجتناب می کنید.
  • فرصت های خود را به راحتی از دست داده و زیاد اشتباه می کنید.
  • بیشتر اهل تظاهر کردن هستید و پنهان کاری شما برای سرپوش گذاشتن به ایراداتی که دارید، بسیار زیاد است.

چگونه خجالتی و کمرو نباشیم؟

اگر جز آن دسته از افرادی هستید که همیشه و یا بیشتر اوقات احساس شکست کرده و نسبت به خودتان حس بدی دارید، این روش ها می تواند به شما کمک کند تا به شیوه ای منصفانه تر و ملایم تر با خودتان ارتباط برقرار کنید:

خجالتی بودن خودتان را بپذیرید

بهتر است خجالتی بودن و کمرو بودن خود را به عنوان یک وِیژگی شخصیتی بپذیرید و برای پنهان کردن و یا زیر سوال بردن آن اقدامی انجام ندهید.

سعی کنید کنترل بیشتری بر شخصیت خودتان داشته باشید.

نوشتن افکار و احساساتتان می تواند در این زمینه به شما کمک کند.

اول ببینید در کدام مواقع احساس شرم و خجالت شما بیشتر شده و کمرویی تان تشدید می شود، سپس به دنبال رفع آن باشید. از این طریق متوجه می شوید که چقدر بی دلیل و بی رحمانه خود را قضاوت کرده اید و به مرور زمان نه فقط خود را بلکه شخص دیگری را هم قضاوت نخواهید کرد.

ریشه های کمرویی و خجالت خود را پیدا کنید

ریشه اصلی کمرویی خود را پیدا کنید. برای بیشتر افراد علت خجالتی بودنشان به اوایل دوران زندگی آنها باز می گردد.

در این زمینه گاهی اوقات عوامل تاثیر گذار بر ویژگی خجالتی بودن را نمی شود کنترل کرد. مواردی مانند شرم و کمرویی به دلیل فقر، تفکرات نژاد پرستانه، آزارهای عاطفی یا تنبیه فیزیکی از این موارد محسوب می شوند.

با این حال اگر بتوانید این واقعیت را تشخیص داده و بپذیرید که شما مسئول آنها نبوده و نیستید، این احتمال وجود دارد که کمتر خود را سرزنش کرده و مورد انتقاد قرار دهید.

با خود مهربان تر باشید

این واقعیت را بپذیرید که به عنوان یک انسان دارای ویژگی ها و گرایش های خوب و بدی هستید و طبیعی است اگر تمایلات شما گاهی هم به سمت تصمیمات و انتخابات اشتباه می رود.

مهربان بودن با خودتان به شما یاد می دهد که خود را همانطور که هستید، بپذیرید نه در مقایسه با دیگران. این امکان با متوقف کردن ایراد گرفتن از خودتان مهربانانه تر و دلسوزانه تر رفتار کردن میسر می شود.

این روند باید حتی زمانی که احساس ناامنی کرده و یا دچار اشتباهی می شوید، ادامه پیدا کند.

حتی می توانید برای خودتان یک نامه دلسوزانه بنویسید و در صورت موثر بودن آن را به یک عادت روزانه برای خود تبدیل کنید.

در حال زندگی کنید نه در گذشته

فکر کردن در مورد آنچه که می توانید تغییرش دهید، به شما حس مفیدتری می دهد. گذشته و اشتباهاتی را که در آن مرتکب شده اید، به فراموشی بسپارید.

این فکر که نمی توانید اشتباهات گذشته تان را جبران کنید، زمینه بدبینی نسبت به خودتان را افزایش داده و موجب تشدید حس خجالت نسبت به وضعیت کنونی تان می شود.

تمرینات ذهن آگاهی را بیاموزید

این مهم است که در افکار منفی و انتقادی خود و داستان های مرتبط با خجالتی بودن و کمرو بودنتان غرق نشوید؛ چرا که این افکار احساسات مربوط به خجالت کشیدن در شما را تشدید می کند و موجب ماندگاری آنها در شخصیت شما می شود.

بهتر است تکنیک های ذهن آگاهی را یاد گرفته و با تمرکز بر نفس و افکارتان به مقابله با احساس خجالت و کمرویی خود بروید. حتی صرف توجه و انرژی کامل معطوف به یک کار هم می تواند در کنترل احساسات منفی شما بسیار موثر باشد.

از شکست در زندگی نترسید

شکست های خود در زندگی را بپذیرید. شکست خوردن به معنای پایان راه شما نیست.

یک تعامل اجتماعی بد هم به این معنا نیست که شما نمی توانید روزی پا به محیط های اجتماعی راحت تر و امن تر بگذارید.

فراموش نکنید، ناامید شدن از خود بسیار آسان است. تلاش برای تبدیل شدن به انسانی کامل سخت و دشوار است.

از سختی ها برای ایجاد تغییر در خود نترسید و توانایی های خود را بپذیرید.

فکر نکنید که همه نگاه ها به سمت شماست

قرار نیست همه مردم متوجه حرکت و اقدامات شما شوند. این فکر را از خود دور کنید که تمامی مهارت های اجتماعی تان مدام تحت نظر دیگران است و زندگی تان برای بقیه افراد بسیار مهم است.

خجالتی بودنتان ممکن است این احساس را در شما تقویت کند که همه متوجه اشتباهاتتان می شوند و شما همواره در مرکز توجه دیگران هستید. اما این فکر کاملا اشتباهی است.

خودتان را رها کنید و سطح انتظاراتی که از خود دارید را بیش از اندازه بالا نبرید.

به دنبال درمان خجالت و کمرویی تان باشید

بهتر است در شرایطی که گمان می کنید، خجالتی بودنتان مانع از حضور شما در گروه ها و جمع های مختلف می شود، حتما به یک روانشناس یا مشاوره آنلاین روانشناسی مراجعه کنید. ممکن است راهکارهای وی دقیقا همان چیزی باشند که شما برای دور شدن از یک فرد کمرو و خجالتی به آنها نیاز دارید، به واسطه مراجعه به روانشناس می توانید:

  1. علت خجالت کشیدن و کمرو بودنتان را متوجه شوید.
  2. افکار منفی که شما را از معاشرت با بقیه دور می کنند، کنترل کنید.
  3. علائم فیزیکی ناشی از اضطراب اجتماعی تان را مدیریت کنید.
  4. استراتژی هایی را برای هدایت خودتان در موقعیت های اجتماعی مختلف تعیین کنید.

سخنی از مشاوران آویژه

فراموش نکنید خجالتی و کمرو بودن اصلا ویژگی منفی محسوب نمی شود و شما حتی به عنوان یک فرد خجالتی هم می توانید در زندگی خود موفقیت های بسیاری کسب کنید. با این حال اگر تمایل به این دارید که مهارت های اجتماعی خود را تقویت کنید و کمی از احساسات اضطراب آور خود خلاص شوید، بهتر است به دنبال راه هایی برای کاهش احساس خجالت و کمرو بودنتان باشید. شاید بارها از خودتان پرسیده باشید که چگونه خجالتی و کم رو نباشیم؟ شما می توانید از بین موارد و راهکارهایی که در سطوح بالاتر گفته شد، یک یا چند مورد را انتخاب و شروع به ایجاد تغییر اساسی در برخی از ویژگی های ناخوشایند خودتان کنید.

شما برای درمان کمرویی نیاز است که ابتدا علت خجالتی بودن خود را پیدا کرده و سپس به دنبال راهکارهایی برای رفع آن باشید. اگر با استفاده از راهکارهایی که در مقاله به آن اشاره شد هنوز نتوانسته اید خجالتی بودن را کنار بگذارید، می توانید با مشاوره خانواده تلفنی آویژه تماس گرفته و خجالتی و کم رویی خود را درمان کنید.

 
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در فارسی بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.