رسیدگی به رفتار پرخاشگرانه مادر برای بهبود روابط و خلق زندگی مطمئن‌تر

۷۵۹ بازديد

مادر بی اعصاب
مادری پرخاشگر داشتن، یک وضعیت چالش‌برانگیز است که می‌تواند روابط خانوادگی و زندگی روزمره را تحت تأثیر قرار دهد. اما با توجه به رسیدگی به رفتار پرخاشگرانه مادر و اتخاذ راهکارهای مناسب، می‌توانید روابط خود را بهبود بخشید و یک زندگی مطمئن‌تر را خلق کنید. در ادامه، به شما تعدادی راهکار برای رسیدگی به رفتار پرخاشگرانه مادرتان خواهم گفت:

  1. تأمل و درک: ابتدا، سعی کنید رفتار مادرتان را درک کنید. تلاش کنید به دنبال علت پشت پرده رفتار پرخاشگرانه او بگردید. ممکن است او با مشکلاتی روبرو باشد یا تجربه‌هایی داشته باشد که رفتارش را تحت تأثیر قرار داده است.

  2. بیان احساسات: با مادرتان در مورد احساساتتان صحبت کنید. بیان کنید که چگونه رفتارهای او بر شما تأثیر می‌گذارد و چگونه می‌توانید با همکاری و تعامل سازنده، رابطه خود را بهبود بخشید.

  3. مراجعه به متخصص: اگر رفتار پرخاشگرانه مادرتان به حدی است که بر روابط خانوادگی و روانشناسی شما تأثیر می‌گذارد، بهتر است به متخصصان مشورت کنید. یک مشاور خانواده یا روانشناس می‌تواند راهنمایی لازم را در این زمینه به شما ارائه کند و راه‌حل‌های مناسبی را پیشنهاد دهد.

  4. تقویت مرزها: محافظت از خود و تعیین مرزهای سالم در برابر رفتارهای پرخاشگرانه مادرتان، امری حیاتی است. برای حفظ سلامت روانی و روابطتان، به خود اجازه دهید حدود خود را برای رفتارهای غیرمتعارف مشخص کنید و در صورت لزوم از محافظت خود استفاده کنید.

  5. تمرین اصول ارتباطی سالم: تمرین اصول ارتباطی سالم و مهارت‌های مذاکره می‌تواند در ارتقاء روابطتان با مادرتان مؤثر باشد. فراگیری مهارت‌های ارتباطی، مدیریت خشم و استفاده از روش‌های حل مسئله می‌تواند به شما در برقراری ارتباط سالم با مادرتان کمک کند.

  6. تغییر الگوهای رفتاری: با توجه به رفتارهای پرخاشگرانه مادرتان، سعی کنید الگوهای رفتاری خود را تغییر دهید. به جای واکنش‌های منفی، تمرکز خود را بر روی ایجاد ارتباط مثبت و سازنده با او قرار دهید.

5 مورد از تاثیرات عصبانیت مادر بر کودک

تاثیر عصبانیت مادر بر کودک بسیار شدید بوده و عصبانیت و پرخاشگری مادر می تواند آسیب های زیادی را برای فرزند به همراه داشته باشد. متاسفانه اکثر والدین و به خصوص مادران که بیشتر با فرزندشان در ارتباط هستند، از تاثیرات بدخلقی و پرخاشگری شدید خود بر کودک بی اطلاع هستند.

 خطر ابتلا به بیماری های روانی

اگر کودک دائم در برابر پرخاشگری های شدید مادر قرار بگیرد، احتمال ابتلا او به بیماری های روانی بالا می رود. مادر عصبی می تواند مشکلات روانی زیادی را برای فرزند خود ایجاد کند. افسردگی، إحساس ناامنی و ترس و استرس های شدید در کودک می تواند نشانه پرخاشگر بودن والدین او و رفتار نامناسب آنها با کودک باشد. رفتار پرخاشگرانه مادر بیشتر منجر به اختلالات اضطرابی می شود.

 پنهان کاری و مخفی کاری از مادر

واکنش های تند و پرخاشگرانه مادر می تواند باعث شود که فرزند اعتماد خود را نسبت به مادرش از دست بدهد. او برای درامان ماندن از پرخاشگری و عصبی شدن مادر، سعی می کند تمام کارها و افکار خود را از مادرش پنهان کند. فریاد زدن بر سر کودک و یا تنبیه بدنی میتواند باعث شود که فرزندتان دیگر شما را از اشتباهات کوچک و بزرگ خود باخبر نسازد.

 تغییر یافتن شخصیت کودک

پرخاشگری مادر با کودک می تواند باعث تغییر شخصیت کودک شما شود. فریاد زدن و سرزنش کودک بر سر کوچکرین مسائل منجر به کاهش مهارت های اجتماعی او می شود و او را از جمع دوستان و اطرافیانش دور می کند. حتی برخی از کودکان این رفتار اشتباه مادر را الگو خود قرار می دهند و آنها نیز همین رفتار را تکرار می کنند. مادر عصبی می تواند شخصیت مناسب فرزند خود را تغییر داده و او را به راه های اشتباهی بکشاند.

 افزایش فعالیت های مضر و غیر قابل قبول

هنگامیکه کودک رفتارهای عصبی از مادر خود ببیند و دائم مورد خشونت و بدرفتاری قرار بگیرد مسلما به سمت رفتارهای پر خطر سوق پیدا می کند. دعواهای فیزیکی با دوستان و همکلاسی ها، سیگار کشیدن برای کودکان بزرگتر، دوستی های نامناسب و … همگی می تواند از تاثیرات عصبانیت و پرخاشگری مادر بر کودک باشد.

 الگو قرار دادن رفتار مادر

مادر اولین معلم برای فرزند به حساب می آید. فرزندان از رفتارها، اعمال و گفتار مادر خود الگو می گیرند. واکنش والدین مخصوصا مادر در موقعیت های مختلف به کودک می آموزد که باید چگونه رفتار کند. نحوه برقراری ارتباط، بیان، رفتار با دیگران و … همگی از مادر و پدر الگوبرداری می شود. پس اگر مادر عصبی و بی أعصاب باشد، مسلما نمی تواند الگو مناسبی برای کودک خود باشد. قرار دادن مادر عصبی به عنوان یک الگو برای فرزندان باعث می شود که کودک نیز یاد بگیرد همانطور رفتار کند و به یک فرزند عصبی و بی أعصاب تبدیل می شود.

فرزند شما یاد می گیرد که مانند شما در تمام موقعیت هایی که پیش می آید پرخاشگری کند. حتی اگر نیازی به پرخاشگری و عصبی بودن نباشد. او یاد نمی گیرد که از راه های مسالمت آمیز برای مدیریت و کنترل شرایط استفاده کند. زیرا مادرش همیشه در تمام موقعیت ها یک مادر بی اعصاب و پرخاشگر بوده است.

چگونه یک مادر عصبی و پرخاشگر نباشیم؟

مقابله با مادر بی أعصاب کار ساده ای نیست. اما شدنی است. شما با تلاش و تمرین صبر می توانید از راهکارهای مختلفی برای از بین بردن پرخاشگری های کنترل نشده خود استفاده کنید. درمان پرخاشگری مادران یکی از مهم ترین فاکتورهایی است که مادران عصبی و پرخاشگر باید نسبت به آن توجه داشته باشند. در قدم اول شما باید بپذیرید که یک مادر پرخاشگر و عصبی هستید. سپس قبول کنید که مادر عصبی بودن می تواند آسیب های زیادی را برای فرزند شما به همراه داشته باشد. در نهایت از راهکارهای مختلف برای از بین بردن این عصبانیت و پرخاشگری و کنترل رفتار خود استفاده کنید. مهم ترین و کاربردی ترین راهکارها برای کنترل عصبانیت مادر عبارت است از:

 آنچه که باعث عصبانیت شما می شود را شناسایی کنید

اولین قدم برای کنترل عصبانیت این است که شما به عنوان یک مادر پرخاشگر دقت کنید چه چیزهایی باعث پرخاشگری شما می شوند. محرک های خود را شناسایی کنید. احساسات ما گاهی می توانند بسیار قوی باشند و باعث شوند ما به سمت رفتارهای پرخاشگرانه پیش برویم. پس بهتر است از آنچه که ما را عصبانی می کند آگاه باشیم تا بهتر بتوانیم آن را مدیریت و کنترل کنیم. برخی از مهم ترین محرک هایی که ممکن است باعث شوند شما به یک مادر پرخاشگر تبدیل شوید عبارتند از:

 خستگی

 گرسنگی

 تنهایی

 خواب آلودگی و …

 قوانین عادلانه ای برای زندگی خود وضع کنید

بعد از آنکه محرک های خود را شناسایی کردید بهتر است به دنبال ایجاد قوانینی منصفانه برای مدیریت بهتر زندگیتان باشید. این کار باعث می شود که فرزندتان چارچوب مشخصی برای رفتارهای خود پیدا کرده و دائم با مخالفت و یا پرخاشگری و عصبانیت شما رو به رو نشود. برای فرزندتان حد و مرزهای مناسبی تعیین کنید تا مدام مجبور نباشید بخاطر اشتباهات او داد و فریاد کرده و به یک مادر پرخاشگر تبدیل شوید. ایجاد مرزهای واضح و ثابت می تواند به شما و فرزندتان کمک کند تا روابط بهتری با یکدیگر برقرار کنید.

 خونسرد بودن را تمرین کنید

سعی کنید به جای داد و فریاد زدن هنگام مواجه با اشتباهات کودکتان، خونسرد بودن را جایگزین کنید. تمرین حفظ خونسردی و آرامش می تواند با روش های مختلفی صورت بگیرد. می توانید تنفس عمیق را تمرین کنید و یا تا 10 بشمارید تا آرامش از دست رفته خود را مجددا بدست آورید. سپس اشتباهات او را مورد بررسی قرار داده و در کمال خونسردی اشتباهاتش را بازگو کنید. سپس سعی کنید رفتارهای درست و صحیح را به او آموزش دهید.

 فرزندتان را درک کنید

گاهی نیاز است به جای سرزنش کردن فرزندتان به دلیل اشتباهاتی که داشته، چند لحظه خودتان را در موقعیت او قرار دهید. به جای سرزنش کردن کودکتان بسنجید که چه چیزهایی باعث شده او چنین رفتاری داشته باشد و اگر شما در موقعیت او بودید چه می کردید. شرایط سنی و موقعیت او را درک کنید. او هنوز بچه است و نمی داند که چه رفتارهایی پسندیده و کدام ناپسند است.

 دید مثبتی نسبت به خود داشته باشید

شاید دائم به این فکر کنید که مادر بدی هستید یا بعد از آنکه با خشونت رفتار کردید به این فکر کنید که شما یک مادر عصبی و پرخاشگر هستید. داشتن افکار منفی در رابطه با خودتان باعث می شود که شما سخت تر بتوانید پرخاشگری خود را کنترل و مدیریت کنید. بیان افکار مثبت در رابطه با خودتان باعث می شود که بتوانید به پرخاشگری خود غلبه کرده و در مواقع سخت عصبانیت و خشم خود را کنترل کنید. زیرا قبول دارید که یک مادر عالی هستید و باید بتوانید بهترین عملکرد را در برابر فرزندتان داشته باشید. می توانید یادداشت هایی مثبت برای خودتان بنویسید و آن ها را تکرار کنید تا به رفتار شما تبدیل شود. مانند: من یک مادر مهربان و صبور هستم. من می توانم فرزندم را خوب تربیت کنم و …

 از مشاوره کمک بگیرید

اگر یک مادر عصبی و پرخاشگر هستید که نمی تواند رفتارهای خود را کنترل کرده و دائم بر سر فرزندان داد و فریاد می کشد، بهتر است به مشاور مراجعه کنید. مشاور در ابتدا علت پرخاشگری مادر را مورد بررسی قرار داده و سپس به دنبال راهکارهای مناسب برای درمان پرخاشگری مادر با کودک می گردد. او به شما درمانی مناسب ارائه می دهد که می توانید از مادر عصبی به یک مادر مهربان و صبور تبدیل شوید. برای کسب مشاوره می توانید از مشاوره آنلاین کمک بگیرید.

سخنی از مشاوران آویژه

پرخاشگری مادر با کودک مسلما در هیچ فرهنگ و جامعه ای پسندیده نیست. اگر  با هدف تربیت صحیح فرزند از پرخاشگری، خشم و تنبیه استفاده می کنید. بهتر است بدانید این کار شما نتیجه عکس داشته و اصلا برای تربیت صحیح فرزند درست نیست. پرخاشگری مادر می تواند یک فرزند پرخاشگر و عصبی را بوجود بیاورد. همچنین یکی از مهم ترین تاثیر عصبانیت مادر بر کودک این است که باعث می شود او به یک کودک پنهان کار تبدیل شود که برای دورماندن از پرخاشگری و خشم مادر حتی کوچکترین اشتباهات را پنهان می کند. پس اگر احساس می کنید به دلایل مختلفی به یک مادر بی اعصاب تبدیل شده اید، بهتر است به دنبال درمان پرخاشگری خود بوده و با تلاش و صبر راهکارهای مختلفی را برای از بین بردن پرخاشگری خود امتحان کنید.

سوالات متداول

آیا می توان پرخاشگری مادر را از بین برد؟

علت پرخاشگری مادر می تواند بسیار مختلف و منحصر به فرد باشد. درابتدا باید علت پرخاشگری را مشخص کرده و سپس به دنبال از بین بردن عوامل تشدید پرخاشگری مادر باشید. شما با صبر و تلاش زیاد می توانید پرخاشگری مادر را از بین برده و او را به یک مادر دلسوز و مهربان و صبور تبدیل کنید.

چرا مادرم دائم عصبانی و بی اعصاب است؟

دلیل پرخاشگری مادر می تواند متفاوت باشد. برخی اوقات علت پرخاشگری مادر خستگی، بی خوابی، مشکلات روحی و … خواهد بود و در برخی از مواقع نیز شرایط اقتصادی و درگیری های زندگی، شیطنت های زیاد فرزندان و گوش ندادن حرف و … می تواند او را به یک مادر پرخاشگر تبدیل کند. اما در نهایت نباید اجازه داد که پرخاشگری به یک عادت برای مادران تبدیل شده و آنها را به یک مادر عصبی تبدیل کند.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در فارسی بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.