مفهوم و علت پدیده خوابیدن

۷۶۱ بازديد

علت خواب دیدن بزرگسالان

خواب، از آن جا که بخش قابل توجهی از زندگی ما را در بر می‌گیرد، همواره یک سوال معمایی برای علم و روانشناسی بشر بوده است. به عنوان مثال، چرا باید ما بخوابیم؟ و چرا در طول خواب، ذهن و وجدان ما به سرعت به عالمی موازی کشیده می‌شود که اغلب از آن تصاویر و تجاربی تصادفی و بی‌ارتباط برخوردار است؟ بهتر است در مورد این موضوع از مشاوران مشاوره خانواده تلفنی ما کمک بگیرید.

برخی از نظریات درباره خواب، خود را به فعالیتهایی که در طول روز انجام می‌دهیم مرتبط می‌دانند. در طول روز، مغز ما با تحرک و پردازش اطلاعات متنوعی سرشار می‌شود. خواب به مثابه یک نوع بازیاری برای مغز عمل می‌کند؛ این بخشی از فرآیند به منظور بازیابی، بازسازی و تجدید نظر در تمامی اطلاعات دریافتی در طول روز می‌باشد. در واقع، خواب به عنوان یک مکانیزم بازسازی عمل می‌کند تا مغز از فرآیند ذخیره و تمرکز بر روی اطلاعات جدید، بهره‌وری کند.

همچنین، خواب نقش مهمی در تقویت حافظه و یادگیری دارد. در طول خواب، مغز به عنوان یک آزمایشگاه بزرگ، به تثبیت اطلاعات و تجارب جدید کمک می‌کند. این فرایند تقویت حافظه به عنوان یکی از اهداف اصلی خواب در نظر گرفته می‌شود. همچنین، برخی تحقیقات نشان داده است که خواب به ترمیم بافتهای بدن کمک می‌کند، سیستم ایمنی را تقویت می کند.

موضوع را با یک پرسش شروع می کنیم ٬ ” تا به حال فکر کرده اید که چرا خواب می بینید ؟ ” واقعیت چیست و چرا انسان گاهی خواب می بیند؟ یکی کمتر و یکی بیشتر. در ادامه بخوانید .

مغز انسان توپ کوچک اسرارآمیزی از ماده‌ی خاکستری است. هر چه باشد، هنوز هم این سال‌ها محققان مبهوت جنبه‌های زیادی از چگونه و چرایی عملکرد مغز می‌باشند. دانشمندان دهه‌ها است بر روی مطالعات خواب و رویا تحقیق می‌کنند. هنوز ۱۰۰ درصد از چگونگی عملکرد خواب مطمئن نیستیم یا اینکه دقیقا چطور و چرا خواب می‌بینیم.

ما می‌دانیم که چرخه‌ی خواب ما معمولا بسیار زیاد است و خواب ِ بیشتر در طول مرحله‌ی خواب، همراه با حرکات تند چشم (REM) به یاد افراد می‌ماند. همچنین در جامعه‌ی علمی تقریبا همگی قبول دارند که همه خواب می‌بینیم، اگرچه اینکه کدام خواب‌ها بیشتر به یاد آدم می‌مانند، ‌فرد با فرد فرق می‌کند. به این سوال که آیا خواب‌ها عملکردی فیزیولوژیایی، زیستی یا روانی دارند هم جواب داده نشده است، اما این موضوع جلوی دانشمندان را از تحقیق و فرضیه‌سازی نگرفته است. چندین نظریه وجود دارند که چرا ما خواب می‌بینیم. مشاوره خانواده تلفنی در این زمینه شما را یاری می دهد.

یکی از آنها این است که رویاها دست در دست خواب کار می‌کنند تا به مغز کمک کنند تمام چیزهایی که در طول ِ ساعت‌ بیداری جمع‌آوری کرده را طبقه‌بندی کند. مغز شما روزانه اگر نگوییم میلیون‌ها، با صدها هزار ورودی برخورد دارد. بعضی جزئیات حسی کوچک هستند مثل رنگ ماشینی که از جلوی شما می‌گذرد در حالی که باقی پیچیده‌تر هستند مثل ارائه‌ی بزرگی که برای کارتان کنار هم قرار می‌دهید. در طول خواب، مغز کار می‌کند تا در بین تمام این اطلاعات شخم زده تا تصمیم بگیرد چه چیزی را ذخیره و چه چیزی را فراموش کند. بعضی از محققان فکر می‌کنند خواب‌ها نقشی را در این فرآیند ایفاء می‌کنند.

نظریه‌ای دیگر می‌گوید که خواب‌ها معمولا نشان دهنده‌ی احساسات ما هستند. در طول روز، مغز ما آن‌قدر سخت کار می‌کند تا ارتباطاتی را ساخته و عملکردهای خاصی را به دست بیاورد. وقتی یک مشکل ریاضیاتی سخت مطرح شود، مغز شما روی همان یک چیز تمرکز می‌کند. مغز فقط برای عملکردهای روانی به کار گرفته نمی‌شود. اگر شما دارید یک نیمکت می‌سازید، مغز شما بر روی ساختن ارتباطات مناسب تمرکز می‌کند تا به دستان شما اجازه دهد تا با کنسرت اره و مقداری چوب کار کند تا برشی دقیق انجام شود. همین موضوع برای وظایف ساده مثل کوبیدن یک میخ با چکش هم صدق می‌کند. آیا تا به حال شده تمرکز خود را از دست بدهید و به انگشت خود ضربه بزنید، چون ذهن شما جای دیگری بوده است؟ اگر در خصوص خواب دیدن انسان موضوعی برای شما جالب است آن را با ثبت دیدگاه با ما هم در میان بگذارید .

چنانچه نیاز به مشاوره روانشناسی کودکان یا بزرگسالان دارید٬ کافیست تلفن را بردارید و با مشاوره آنلاین روانشناسی یا مشاوره خانواده تلفنی آویژه تماس حاصل فرمایید٬ مشاوران ما از ساعت ۸ صبح الی ۱۲ شب آماده پاسخ گویی به شما عزیزان می باشند .

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در فارسی بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.