وظیفه فرزندان هنگام دعوا پدر و مادر

۷۶۱ بازديد

دعوای پدر و مادر در حضور کودک

بسیاری از فرزندان می گویند از دعوای پدر و مادرم خسته شدم و نمی دانم که چه کنم؟ مشاهده پدر و مادر در حال تعارضات و کشمکش ها واقعا آسیب زننده و خسته کننده است. دعواهای همیشگی پدر و مادر می تواند فرزندان را به افراد افسرده تبدیل کند. همه افراد گاهی خونسردی خود را از دست می دهند. اما اگر این روند دائمی باشد نیاز به کمک و راهنمایی های یک درمانگر و روانشناس است.

اگر نگران والدین خود هستید، یا از این وضعیت خسته شده اید می توانید با یک مشاوره خانواده در این رابطه صحبت کنید. مشاور یا روانشناس می تواند به شما کمک کند تا با دعواهای زیاد والدین خود مقابله کنید. همچنین به شما یاد می دهد که چگونه آرامش خود را حفظ کرده تا دعوا و مشاجرات تاثیر کمی بر شما بگذارند. مشاور می تواند از والدین شما درخواست کند تا در جلسات مشاوره حضور یابند و به حل مشکلات خود بپردازند. به یاد داشته باشید که خانواده یکی از مهم ترین عناصر در زندگی افراد است. پس برای داشتن یک خانواده شاد و روابط سالم تلاش کنید.


 روابط سالم خود را حفظ کنید

یک راه عالی برای محافظت از خود در برابر استرس های ناشی از دعوای والدین این است که روابط خود را توسعه بدهید. سعی کنید روابط عاطفی، اجتماعی و … خود را سالم نگه دارید. تحقیقات نشان می دهد که حمایت عاطفی قوی برای سلامتی افراد بسیار مفید است. تا زمانی که شما روی جنبه های مهمی مانند ارتباطات و اعتمادسازی تمرکز داشته باشید، می توانید از چرخه روابط مضر فرار کنید.

 به والدین خود بگویید که دیدن دعوای آنها شما را پریشان می کند

با والدین خود صحبت کنید. اگر احساس می کنید که شرایط زیاد متشنج نیست و می توانید آن را مدیریت کنید پس با پدر و مادر خود صحبت کنید. به آنها بگویید که دیدن مشاجره و دعوای پدر و مادر برای شما بسیار دردناک است. گاهی اوقات والدین حتی از تاثیر دعواهای خود بر فرزندانشان آگاه نیستند. شما می توانید هنگامی که مشاجره والدین تمام شد احساسات خود را به والدین بگویید. از مطرح کردن احساسات خود در طول مشاجره و تعارضات شدید خودداری کنید. زیرا ممکن است اوضاع را بدتر از قبل کند. در این شرایط ممکن است حتی والدین یکدیگر را مقصر بدانند و از اینکه باعث ناراحتی و ایجاد تشنج برای شما شده اند با هم دعوا کنند و یکدیگر را سرزنش کنند.

سعی کنید در حین بیان خود آرام باشید. از تحریک کردن آنها یا تلاش برای از بین بردن احساس گناه آنها خودداری کنید. به یاد داشته باشید که هدف شما این است به آنها کمک کنید تا احساس شما را درک کنند تا در اعمال خود تجدید نظر کنند.

 به والدین خود در رابطه با عوارض دعوا و مشاجره برروی فرزندان توضیح دهید

تحقیقات نشان می دهد که اختلاف شدید بین والدین می تواند رشد عاطفی کودکان را مختل کند. روابط سالم بین والدین و فرزندان برای رشد آنها بسیار مهم است. به والدین خود در رابطه با عوارض مشاجره و تعارض برروی فرزندان توضیح دهید. شاید در بعضی از شرایط والدین از این عوارض آگاه نباشند و ندانند که دعواهای مکرر آنها چه بلایی بر سر کودکان و نوجوانان خواهد آورد. تعارضات شدید والدین می تواند باعث اضطراب، افسردگی و مشکلات رفتاری شود. 

 

 از والدین بخواهید در رابطه با بحث های مثبت و منفی اطلاعات بیشتری کسب کنند

اختلاف نظر داشتن و بحث کردن بر سر موضوعی همیشه هم بد و مضر نیست. اگر والدین بتوانند بحث ها و اختلااف نظرات را به خوبی مدیریت کنند و به یکدیگر گوش دهند، اصلا با تعارض و دعوا روبه رو نمی شوند. برخی از اختلافات طبیعی هستند و ممکن است به حل مشکلات کمک کنند. در این قسمت برخی از رفتارهای مثبت و برخی از رفتارهای منفی هنگام وجود مشکلات و اختلاف نظرها را بیان خواهیم کرد.

رفتارهای مثبت و خوب

 سازش

 بحث های سازنده و منطقی

 توافق پدر و مادر برای انجام کاری متفاوت از آنچه که دو طرف می خواستند.

 اظهارات مثبت با وجود اختلاف نظرها

 استفاده از شوخی و خنده در هنگام متشنج شدن فضا

 دخالت ندادن فرزندان

 توهین نکردن به خانواده های یکدیگر

رفتارهای منفی و بد

 توهین های شخصی

 ناسزا گفتن

 فریاد زدن و ضربه زدن به اشیاء یا طرف مقابل

 توهین به خانواده های یکدیگر

 سنگ اندازی و لجبازی کردن

 امتناع از تصدیق شخص مقابل

 سرزنش کردن و یادآوری عیوب و نقایص یکدیگر

 به والدین خود پیشنهاد بدهید که در خلوت بحث کنند

شما می توانید از والدین خود بخواهید که در خلوت و هنگامی که خودشان دو نفر هستند بحث کنند. این درخواست می تواند به شما کمک کند تا از تاثیر مخرب عاطفی دعواهای والدین در امان بمانید. دعوای پدر و مادرتان در مقابل شما می تواند ثبات محیط خانه، آرامش شما و تمرکز و … را برهم بزند. همچنین برای فرزندان کوچکتر می تواند یک الگو منفی باشد. آنها یاد خواهند گرفت که قلدر باشند و از دعوا کردن و داد و فریاد برای رسیدن به خواسته های خود استفاده کنند. 

 درک کنید که برخی از دعواها طبیعی است

اختلاف نظر در خانواده یک امر طبیعی است. گاهی نباید دعواها و مشاجرات والدین را یک مشکل بزرگ تلقی کرد. دعوا تنها زمانی به مشکل تبدیل می شود که به طور مداوم و همیشگی اتفاق بیفتد. این که والدین شما نتوانند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند و دائم در حال جنگیدن بر سر مسائل کوچک و بی اهمیت باشند، واقعا آسیب زننده و غیر طبیعی است. اما اگر گاهی باهم به اختلاف می خورند اصلا جای نگرانی ندارد.

 مشاوره خانواده یا زوجین را به آنها پیشنهاد بدهید

برخی از والدین نمی توانند نیازهای خود را به صورت صحیح و در کمال آرامش بیان کنند. آنها همیشه از داد و فریاد زدن و عصبانیت برای بیان خواسته های خود استفاده می کنند. این گونه افراد می توانند روش صحیح بیان نیازها و درخواست های خود را از یک مشاور خانواده یا مشاوره زندگی مشترک یاد بگیرند. شرکت در جلسات مشاوره خانواده می تواند به والدین کمک کند تا مشکلات مختلف خود را حل کنند مانند:

 مشکلات ارتباطی و درک نکردن یکدیگر و عدم همدلی

 مسائل و مشکلات زندگی مانند شرایط مالی و …

 تعارض در رابطه با نحوه تربیت فرزندان

و …

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در فارسی بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.